Gode råd – Bryst og lænd

Information vedr. skader i bryst- og lændesøjlen

Der kan med fordel benyttes lænde- og brystsøjlestøtte: 

Har du en forhistorie med gentagne tilfælde af rygsmerter efter tungere havearbejde eller lignende, så kan du med fordel forebygge ved at tage dit lændestøttebind på FØR du starter på det forfaldne fysisk krævende arbejde.

Spiller du F.eks. golf og får du hyppigt rygsmerter under eller efter spillet, kan du med fordel bruge lændestøttebindet 0042 forebyggende ved at tage dette på inden at du går ud på greenen. Det vil støtte dig bedst hvis du placerer dette uden på en t-shirt eller undertrøje i overgangen mellem bryst- og lændesøjle, således tat det får støtte fra de nederste ribben.

Brug is- og kuldepakning for at bremse de akutte smerter. Kuldepakningen kan for eksempel købes hos kiropraktoren,  hos Matas eller på apoteket.

Kuldepakningen må aldrig benyttes direkte på huden, men skal pakkes ind i et viskestykke eller et tyndt håndklæde. Isposen skal placeres på smerteregionen og anvendes i op til 25 min. Gentages hver anden time.

Det anbefales at gå, stå og ligge. Undgå helst at sidde, da det vil forøge trykket på rygsøjlen hvorved man sidder sig til et tilbagefald og rygskaden kan blive forværret.

Der kan forekomme forbigående forværring og opstå ømhed efter isbehandlingen. Kombineret med den eksisterende smerte kan opleves som en kortvarig forværring.